BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 12, 2011

pelajar IPTA,IPTS dan POLI dpt elaun????

assalamualaiku..waaa..gud newz correctZ???....yesss..bessssst yerrrrrr...waaaaaaaaaaa...*to r ble psaan aq ble xbce lgi artikel nie..tapi bile dah bce....hampeh...nk taw asl????...bce lor sdri...skit ati jew..


                                 

Kementerian Pengajian Tinggi ingin memaklumkan pelaksanaan pemberian baucar buku bernilai RM200 yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri semasa Pembentangan Bajet 2012 kepada pelajarIPTA, IPTS, Politeknik, Matrikulasi/Asasip Sains dan pelajar Tingkatan 6, seperti berikut:
Semua pelajar warga negara Malaysia yang berdaftar sebagai pelajar aktif di IPTA, IPTS dan Politeknik mengikuti pengajian pada peringkat Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D,matrikulasi/asasi dan pengajian persediaan termasuk pelajar diTingkatan 6 secara sepenuh masa dan separuh masa di institusi pengajian tinggi dalam negeri pada Januari 2012 layak mendapat baucar buku bernilai RM200.
Pengagihan baucar buku kepada pelajar-pelajar dibuat melaluiIPTA, IPTS, Politeknik dan sekolah masing-masing dalam bulanJanuari 2012. Sila hubungi IPT dan sekolah masing-masing untuk untuk mengambil baucar berkenaan.
Semua IPT telah menyediakan senarai nama pelajar, bersertaNombor Kad Pengenalan dan Nombor Metrik / NomborPendaftaran mereka yang layak. Pelajar perlu memastikan nama, no. kad pengenalan dan cop IPT masing-masing diisikan padasetiap keping baucar yang bernilai RM50.00 setiap keping.
Baucar buku boleh ditebus di semua kedai buku yang menyertai program ini dan penyertaan kedai buku adalah terbuka kepada semua.
Baucar ini adalah untuk pembelian buku – buku akademik, jurnal, majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing-masing;
Tuntutan bayaran balik baucar akan dibuat oleh kedai buku terus kepada Bank Simpanan Nasional (BSN). Tuntutan hanya boleh dilakukan sehingga 30 April 2012;
Tempoh masa sah laku baucar buku ini adalah selama tiga bulan mulai daripada 1 Januari hingga 31 Mac 2012.
Pelajar tidak dibenarkan sama sekali menebus baucar buku ini dengan wang tunai.

kesimpulannya:::::memang sgt2x bersyukur dgn ape yg kerajaan na bg..tapi cm ner gan dak yg nak prtikal????...renung2xkan....*kompom mlps..yela kmi bkn pki buku pon kannn..==''

                                        

1 comment:

  1. amboi bnyk btui decoration..
    kagum ada..lawak pon ade..ade hujan..ingatkan bintang ke ape lpas tu bnde kecik warne pink turun ..

    rajin btui decorate blog eh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...